2015. feb 10.

Az elegáns fickó számos árnyalata. Avagy miért vonzóbb az öltönyös Férfi?

írta: bLina
Az elegáns fickó számos árnyalata.  Avagy miért vonzóbb az öltönyös Férfi?

Hamarosan Nők tömegei rohanják meg remegő lábakkal a mozikat. Igen, arra a filmre gondolok! A nyakkendős pasira aki előszeretettel kínoz hölgyeket szexuális célból. Mégis vonzó, mégis megbocsájtható módon teszi mindezt.

 

De Mi most nem ezt a vonalat lovagoljuk meg. Hanem ennek csak egy kisebb, de annál fontosabb részletét….

Az öltönyös, nyakkendős FÉRFIT! ;)

Kétségtelen, hogy nők sokasága imádja az elegáns, jól öltözött, szépen vasalt öltönyt viselő férfi képét.

De miért? Honnan indult az öltöny? Mit sugall? Miért látod vonzóbbnak a pasit öltönyben?

 

Egy kis történelem:

Az öltöny jellemzően férfiak által viselt két- vagy háromrészes öltözet, amely zakóból, nadrágból és – ha háromrészes öltönyről van szó – mellényből áll. A zakó gombolásától függően (lásd egysoros zakó, illetve kétsoros zakó) beszélünk egy-, illetve kétsoros öltönyről. Különbséget teszünk a sportos és a klasszikus öltönyszabás között, továbbá attól függően, hogy milyen alkalomból viselik, megkülönböztetünk szabadidős, utcai, üzleti és városi öltönyt, valamint reprezentációs öltönyöket (pl. frakköltönyt, zsakettöltönyt, szmokingöltönyt). Az aktuális évszaknak megfelelően van nyári és téli öltöny is.

Az öltöny a mai formájában a korai 17. századi forradalmak során jött létre, hogy élesen megváltoztassa a British Regency-korszak díszesen varrott és sűrűn ékszerezett hivatalos viseletét, egy egyszerűbb öltözetre. Leginkább a kényelmes viselet felé való elmozdulás volt az irány, amely a szigorú szabályok fellazulásával jöhetett teljesen létre a19. század végére.

Forrás: Wikipédia

 

Most, hogy már tudjuk honnan ered imádott, férfi viseletünk nézzük meg mitől olyan vonzó számunkra?

 

Mit sugall az öltöny?

Intelligenciát, önbizalmat, egzisztenciát, önállóságot, férfiasságot, megbízhatóságot, sármot, titokzatosságot, érdekességet… stb.

És nem csak nekünk Nőknek! Adj a férfira öltönyt és átváltozik!

Önbizalmat kap, elegáns lesz, hódítónak érzi magát. ;)  (És az is!) 

Általában az elegáns viseletben megjelenő férfi igen hamar felkelti a figyelmet, kíváncsivá tesz. Szívesebben elegyedsz szóba valakivel aki ápolt és jól szituált érzést kelt, mint a farmeros,pólós sráccal.  

Gyakran van alkalmam megfordulni üzleti rendezvényeken.

Látom a Nők reakcióját… A „pasiöltönyben” sokkal vonzóbb mint a „pasifarmerbanésingben”. Könnyebben megy a kommunikáció, utak nyílnak meg akár az üzleti akár a magánéletben.

Persze itt is igaz, hogy a látszat néha csal… De kétségtelen, hogy a Nőknek - akik rajonganak az öltönyös, nyakkendős pasikért – megragadja a fantáziáját ez a kép! ;)

 

És még egy kérdés!

 

 

Emlékeztek Barney-ra? Kérdezem én, észrevettük volna öltöny nélkül? :D

Szólj hozzá

divat női pasi elegáns öltöny