Csoda köret... Szemet, szívet melenget.
Egy igazán finom, egészséges, színes köret - nem csak vasárnapra!
Hozzávalók 4 személyre:
3 nagy fej cékla
2 nagyobb darab sárgarépa
1 nagy darab alma
só, bors, bazsalikom, oregánó
balzsamecet
olivaolaj
Elkészítés:
A kerámia tálat kikenjük olivaolajjal. A zöldséget, gyümölcsöt meghámozzuk.
A céklát és a répát felvágdossuk ( ne legyen sem túl vékony sem túl vastag, ügyeljünk, hogy kb. egyszerre puhuljon),
Az almát nyolcadoljuk.
Ezután mehet minden az edénybe! - Micsoda színek! Hmmm
Jöhet még rá olaj és egy pici víz, hogy párolódjon.
Következnek a fűszerek, ízlés szerint.
Majd a legvégén locsoljuk meg egy kis balzsamecettel.
Lefedjük alufóliával és hőlégkeveréses sütőben 220 fokon készre sütjük.
Tipp: A végén leszűrheted a levet, így szebben mutat tálaláskor! ;)
Köretként, de akár önálló főételként is kiváló!
Jó étvágyat!