2015. feb 09.

Színházba a gyerekkel. Hány éves kortól?

írta: bLina
Színházba a gyerekkel. Hány éves kortól?

Izgulok.

Hétvégén színházba visszük a gyereket. Nem, nem olyan bábszínház félébe ahol ki-be, fel-le ugrálhat előadás közben. Hanem olyan igazi „felnőttesre” az Operettbe.

Persze mivel 6 éves lesz így gyermek darabot választottunk, de ez akkor is már egy komoly, egy helyben ülős darab lesz.

Teszteltük a gyereket az elmúlt 2 évben, egész jól bírja a hangzavart, az események gyors játékát és viszonylag jól meg is érti a mondanivalót.  Ezért döntöttük el, hogy jöhet egy két felvonásos, musical.

Rendkívül fontosnak tartom a gyermekek ilyen irányú nevelését. Emlékszem amikor először vittek színdarabra. 7 éves voltam.

Kiöltöztünk (akkoriban a fehér harisnya, kopogós lakkcipő, rakott, skót kockás szoknya és zakó volt a menő), Anyu sminkelt, magára fújt valami finom illatot és indulás. Megérkeztünk, kabát a ruhatárba, gyors szörp a büfében, pisi és kezdődik az előadás. Szertartás volt a javából. Imádtam.

Ezt az érzést, a színház szeretetét, a kultúrára való korai nevelés előnyét szeretném átadni én is.

 

Persze izgul az ember, mi lesz ha unja és Mi ülünk legbelül? El tudod képzelni a melletted ülők arcát miközben szemed fénye ugrál és nyafog, hogy ez uncsiiiiiii!!?

Hiába ismerem és nevelem lassan 6 éve a kis Drágámat, mint szülő tökéletesen tisztában vagyok vele. KISZÁMÍTHATATLAN!

Hogy megelőzzem a saját és kedves olvasóim mellényúlását, kigyűjtöttem néhány igazán gyermekbarát színházi előadást Budapesten.

Itt talán nem ciki pisilni menni 12 ember felállításával, és nem akarnak meglincselni ha gyermeked a széken, fél térden állva kívánja végignézni a darabot.

 

http://nemzetigyermekszinhaz.hu/gyermek-eladasok

http://kolibriszinhaz.hu/eloadasok-3-6-eves-korig/

http://www.ramcolosseum.hu/events/event/listByType?type=gyermekel%C5%91ad%C3%A1s

http://www.operett.hu/operett.php?pid=schedule

 

 

Van választék bőven! Jó szórakozást!

Szólj hozzá

tipp gyerek kultúra színház művészet