2015. júl 03.

Hűsítő reggeli! Mangós-kókuszos chia puding, az omega-3 erejével!

írta: bLina
Hűsítő reggeli! Mangós-kókuszos chia puding, az omega-3 erejével!

Ma reggel egy meglepően finom és annál is egészségesebb reggelivel kezdtem a napot. Gondoltam megosztom Veletek is, hiszen a jó dolgokat sosem szabad magunkban tartani. ;)

Hetek óta szemeztem a kedvenc áruházamban a Chia mag nevezetű, kis, fekete magokkal teli zacskóval. Valahogy csábított az a sok jó amit róla olvastam, de nem tudtam elképzelni mire is használhatnám. Egészen tegnapig amikor is megtaláltam életem első chia puding receptjét és módosításokkal ugyan, de elkészítettem.

 

Az esti, első kóstolás közben a Férjem felém fordult és megkérdezte,hogy mit nyammogok annyira... Persze miután elmeséltem, egy hangos "Najólvanasszonytesemleszelmárhülyébb" sóhajjal nyugtázta a dolgot és nem kért belőle, de őszintén mondom Nektek nem tudja mit hagyott ki! :D

Szóval ez volna a recept:

250ml kókusztej

30g chia mag

1 púpozott evőkanál kókuszreszelék

1 nagyobb mangó, felkockázott húsa

1 evőkanál édesítőszer (nálam eritritol)

 

A kókusztejet összekeverjük a többi hozzávalóval és 2-5 óra, hűtőben való pihentetés után fogyasztjuk.

Mivel nem bírtam magammal az első kóstolást 2 óra elteltével megejtettem, de az állaga akkor még nem volt elég "pudingos". Ma reggelre viszont fantasztikus ízkavalkád és krémes hatás lett az eredmény.Kiváló reggeli, de ilyen hőségben a nap bármely szakában finom hűsítő étek!

 

 

Fogyasszátok egészséggel!

 

Több infó a chia magról:

http://chia-mag.hu/

 

Szólj hozzá

tipp egészség szépség életmód étkezés Recept Diéta Gasztonómia